Scholierendag

Scholierendag

Heb jij na de open dag nog vragen over bijvoorbeeld Psychologie of Algemene Sociale Wetenschappen?
Of je wilt misschien meer te weten komen over de verschillen en overeenkomsten tussen Onderwijswetenschappen en Pedagogische Wetenschappen?
Meld je dan aan voor de Scholierendag op 6 december en laat al je twijfels weg nemen! Schrijf je hier in!

Tijdens deze dag
  • Ervaar je hoe is het is om aan de Universiteit van Utrecht te studeren.
  • Verzamel je informatie over de verschillen en overeenkomsten tussen de 7 sociale studies die gegeven worden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen.
  • Krijg je antwoord op al je vragen over studeren aan de UU.
  • Maak je kennis met studenten die de betreffende studies studeren.

 Dagprogramma

09:30u - 10:00u: Aanvang

We verzamelen bij de ingang van het Unnik gebouw. Als je uit de bus (12 of 28 vanaf Utrecht Centraal, halte Heidelberglaan) stapt, loop je naar rechts onder een zwarte loopbrug door (langs de Universiteitsbibliotheek). Vervolgens steek je de weg over, en loop je door de ingang onder de zwarte loopbrug, rechts van café de Basket. Als je het niet kan vinden, kan je natuurlijk aan een behulpzame student vragen waar je moet zijn. Ook zullen er twee commissieleden bij de bushalte (Heidelberglaan) staan om je te verwelkomen. Heb je het nog niet kunnen vinden? Bel dan Irene: 06-18016246.

 

10:15u – 11:45u: Hoorcollege

De eerste drie kwartier komen er twee docenten aan het woord die een college zullen verzorgen. Zij zullen een thema belichten vanuit alle opleidingen. Zo komen jullie te weten hoe het voelt om een college te volgen. In de laatste drie kwartier komen er twee studenten die zullen vertellen over studeren en het studentenleven. Wat is dat nou, studeren? En is op kamers wonen echt zo leuk als het lijkt?

 

12.00u – 13.00u: Lunch

In de Evenementenruimte van het Langeveld gebouw zal een lekkere duurzame lunch klaarstaan. Tijdens deze lunch is er ruimte voor het stellen van vragen aan mensen die rondlopen op de universiteit. Dit hoeft niet alleen te gaan over de sociale wetenschappen. Tijdens de lunch heb je tijd genoeg om al je brandende vragen te stellen!

 

13.15u – 15.30u: Werkgroep en rondleiding (met pauze)

In het hoorcollege heb je informatie gekregen waarmee je nu zelf aan de slag kan! Er zijn allerlei opdrachten om de verschillen en overeenkomsten tussen de sociale studies voor jullie duidelijk te maken. Natuurlijk is er ook weer tijd om vragen te stellen. Kijk in het onderstaande schema in welk lokaal je moet zijn. De indeling wordt op de dag zelf bekend gemaakt.

 

Werkgroep 1

Unnik 218

Werkgroep 2

Ruppert 139

Werkgroep 3

Ruppert B

 

15.30u: Borrel

Als afsluiting zullen we met een drankje eindigen in de SGS kamer (Langeveld E1.46). Hier zal nog eenmaal de kans zijn om vragen te stellen over alle keuzes die je moet gaan maken

De dag zal starten om 09:30 uur en eindigen rond 16:00 uur. Deze dag kost €3, dit is inclusief lunch en borrel.

De scholierendag zal in het collegejaar 2017-2018 twee keer plaatsvinden. De eerste is op woensdag 6 december 2017 en de tweede is op woensdag 28 maart 2018 .

 

Schrijf je hier in voor de scholierendag!

Voor vragen en/of meer informatie kun je ook een mail sturen naar scholierendag@sgsutrecht.nl