Functieomschrijvingen

Denk jij aan een bestuursjaar? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat de verschillende functies allemaal inhouden? Lees dan ons informatieboekje over de functies in het SGS bestuur.

 

Het SGS bestuur bestaat uit de volgende functies:

– Voorzitter
– Secretaris
– Penningmeester
– Coördinator Intern
– Coördinator Extern
– PoCo
– PoCo

 

Mocht je hier vragen over hebben, kan je natuurlijk altijd mailen naar bestuur@sgsutrecht.nl of één van ons aanschieten op de kamer of in de beruchte wandelgangen.

Informatieboekje functies

 

Benieuwd wat een PoCo nu precies is? 

Los van de omschrijving in het bestand hierboven, volgt hier voor alle duidelijkheid vast een beknopte functieomschrijving van de Parlementair overleg Coördinatoren (PoCo’s).

De Parlementair overleg Coördinator (PoCo) is verantwoordelijk voor de bemensing, het functioneren en de bekendheid van de studenteninspraak. De PoCo’s dragen zorg voor het inwerken en trainen van nieuwe Insprakers, de PR van de studenteninspraak en het organiseren en faciliteren van overleggen tussen studenten van de Inspraak. Op deze manier ontstaat een netwerk waarin studenten van de Inspraak onderling samenwerken en goed geïnformeerd zijn. Als PoCo heb je contact met alle leden van de studenteninspraak. Binnen de faculteit heb je contact met het onder andere het Faculteitsbestuur en alle studieverenigingen. Binnen de universiteit heb je contact met bijvoorbeeld de Universiteitsraad en VIDIUS.

Als PoCo zit je ook in het bestuur van faculteitsvereniging StudentenGroep Sociale wetenschappen (SGS). Het SGS-bestuur bestaat uit vier bestuursleden die het Dagelijks Bestuur vormen, en twee PoCo’s. Het Dagelijks Bestuur houdt zich inhoudelijk niet bezig met de Inspraak, maar ondersteunt de PoCo’s met praktische taken als administratie. Daarnaast organiseren zij activiteiten voor alle studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen. De PoCo’s houden zich niet per se bezig met het Dagelijks Bestuur. Ze kunnen naar eigen invulling taken voor SGS vervullen; dit is echter niet verplicht.

Voor vragen of een afspraak kun je mailen naar poco1@sgsutrecht.nl (Froukje) of poco2@sgsutrecht.nl